Vad är keramik?

Keramik klassificeras som oorganiska och icke metalliska material som är väsentliga för vårt dagliga liv. Keramiska och materialingenjörer är de människor som designar de processer där dessa produkter kan göras, skapa nya typer av keramiska produkter, och hitta olika användningsområden för keramiska produkter i vardagliga livet. Denna kategori av material innehåller saker som kakel, tegel, tallrikar, glas och toaletter. Keramik kan hittas i produkter som klockor (kvartsstämgafflar-tiden hålla enheter i klockor), snö himmel (piezoelektriska keramik som betonar när en spänning läggs på dem), bilar (tändstift och keramiska motordelar som finns i tävlingsbilar) och telefonlinjer. De kan också hittas på rymdfärjor, vitvaror (emalj beläggningar), och flygplan.  Keramik kan också bildas för att fungera som elektriskt ledande material, till objekt som tillåter el passerar genom deras massa, eller isolatorer, material förhindrar flödet av el. Vissa keramik, som supraledare, också visa magnetiska egenskaper. Keramik görs vanligtvis genom att ta blandningar av lera, lerkärl element, pulver och vatten och forma dem till önskade former. När den keramiska har formats, eldas det i hög temperatur i ugnen. Ofta är keramik täckta i dekorativa, vattentäta, färgliknande ämnen som kallas glasyrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>